„Lidi jsou jako ponožky. Každý hledá svou dvojici.“ – Dominik Tulpa

Všichni se určitě shodneme na tom, že jsou ponožky nedílnou součástí lidského šuplíku. Jakékoliv – krátké, vysoké, tzv. ťapky, silonky nebo i podkolenky – bez ponožek by to na tomto světě prostě nešlo.

Existují však různí “tvorové”, kteří nám ponožky neustále někam “schovávají” nebo dokonce snad “jedí”. V Magísku naši skřítci o této ponožkové problematice dlouhavě přemýšleli a poté přišli s nápadem napsat pár tipů. Doufáme, že vám tyto tipy zlepší alespoň o kapku den a pomůžou ponožky udržovat ve formě a hlavně v páru! Je přeci škoda, když se taková ponožka zatoulá.

Tip 1: Šťastná 30 pro ponožky

ZLATÉ PRAVIDLO: Ponožky perte jen na 30 stupňů. Jen tak vám zůstanou heboučké a i po čase jako nové. Nikdo určitě nechceme nosit scvrklé nebo ztvrdlé ponožky.

Tip 2: Správné skladování

Správným skladováním ponožek se vyhnete jejich ztrácení a výše zmínění “tvorové” pojídači vaše ponožky nenajdou a nesnědí. Dalším malým tipem je i separátní skladování zimních a letních ponožek. Tím bude Váš šuplík

Tip 3: Nedávejte ponožky do sušičky

Ponožkám určitě nedělá dobře, když je dáte do sušičky. V sušičce se mohou scuknout nebo také může dojít k poničení jejich materiálu. Ponožky je proto doporučené sušit normálně na sušáku či pověšené na šňůrách.

Tip 4: Nežehlete ponožky

Pro nadšence žehlení (pokud tedy nějací existují :) ) doporučujeme v případě ponožek na žehličku úplně zapomenout. Ponožky určitě žehlit nepotřebují, ba naopak je stačí stočit do klubíčka!

Tip 5: Upravené a zkrácené nehty proti dírám

Pokud nechcete děravé ponožky či vykukující prstíky, zaručeně tomu zabráníte ostříhanými a upravenými nehty na nohou, které tak ponožku neprotrhnou.
Doufáme, že vám těchto 5 krátkých tipů pomůže, aby ponožky držely tvar, hebkost a kvalitu materiálu. Pokud byste ale i přesto měli potřebu koupit dětské či dámské ponožky ze 100% bavlny, určitě se koukněte na eshop MAGÍSEK do sekce ponožek (https://magisek.cz/categories/ponozky). V Magísku – kouzelném Světě dětí nejen, že najdete kvalitní a cenově velmi výhodné ponožky, můžete zde ale najít i krásné dřevěné hračky či party zboží pro děti.

Bookmark this on Hatena Bookmark
Hatena Bookmark - „Lidi jsou jako ponožky. Každý hledá svou dvojici.“ – Dominik Tulpa
Share on Facebook
Post to Google Buzz
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Bookmark this on Livedoor Clip
Share on FriendFeed

Autor: Darky